26 Şubat 2018 Pazartesi

Ordan burdan (gıybetler) serisi-1

Sanki on bin milyon baloncuk sayısında insan burayı okuyormuş gibi, aklıma gelenleri seriye bağlayarak yazmam komik di mi? Bence de komik, ama serde manyaklık var. Hadi geri dönüp böyle şeyleri topluca okumak istersem? Yazılarımı kutulara koyup üstüne etiket yapıştıramadığıma göre…
Aslında ordan burdan gıybetler de olabilirdi başlığın adı, çünkü biraz etrafıma çemkirmek istiyorum.
Az önce instagramda bir tarif ararken, yine (!) bir serzeniş postu gördüm. Tariflerinin isimsiz kullanılmasından rahatsız olan atarlı giderli “ablamız” yazmış. Cidden sağlıklı alternatifler öneriyor hem de pratik (anti-hamarat insanlar için en önemli kısmının bu olduğunu vurgulamaya gerek yok sanırım!). Fakat abla beni boğuyor, tarif kısmına gelene kadar yazdığı o birkaç cümle beni uyuz ediyor. “O senin uyuz bakan gözlerinin suçu cınımmm” der belki, bi’ şey diyemeyeceğim, hadi bunu geçiyorum. Yahu ilk defa pırasa ile “kekimsi börek” yapan sen misin? İçine de ay tozu falan koymuyorsun, mısır unu vs. var. Bunu senden başka kimsenin akıl edemeyeceğini düşünmüş olmana sebep olan özgüven nere(n)den fışkırıyor, bir söyle bana?! Aaaaayyyh! Sensin uyuz.

Yavru doğmadan önce, tane tane ve mantıklı anlatıldığında çocukların her komuta uyacağını sanan müthiş bir salak olmakla birlikte, eğer çocuk bana göre tuhaf davranıyorsa bile, anne babasına saydırmadan önce “huyu böyle galiba” diyecek kadar da olsa vicdanım vardı. Çoluk çocuk sahibi insanların “Ooooaaaaaaa, neden öyle yapıyoooooo” diyen cümlelerini duyunca, “sen sorasın diye yapıyor neden olacak!” diye carlayasım geliyor. Yahu şu devirde benimkinden birkaç yaş büyük çocukların 2 yaş krizi yaşamamış, ortalığı birbirine katmamış ya da anne babayı manipüle etmemiş olmasına inanmam mümkün değil! Evet, biliyorum, çocuğum kişilik bölünmesi yaşıyor gibi görünüyor; az önce kahkahalarla gülerken tek bir (yanlış?!) kelimeden sonra Hulk yanımda halt etsin tarzı hareketler yapıyor… Ama ne yapabilirim?  Benimki içindeki “birey”i parçalayarak dışarı çıkarıyor anlaşılan… Kendisininki dışında her çocuğu gözlerini kocaman açarak ayıplamak ne yaaa!

Bir de açık sözlülükle ortaya bomba gibi laf koymak arasındaki farkı bilmeyenler var. Hepimizin pot kırdığı, hatta daha çok sevdiğim tabirle çam devirdiği ve sonra gece uykusunun kaçtığı olmuştur. Son şahit olduğum olay durumu bundan bir adım öteye taşımaktı... Aslında, samimi olduğum bir arkadaşımdan duyduğum için kötü niyet aramak istemiyorum AMA boşanmış ve adamın onlar evliyken ne haltlar etmiş olabileceği konusunda kafası zonklayan bir insana “kesin birini bulmuş o, yoksa ayrılıp düzenini bozar mıydı” demenin neresi iyi niyetle doludur bilemiyorum!  
Yumurtlayacaklarım bu kadar. İyice bonus kaybetmeden susuyorum.

6 yorum:

  1. Çok güzel mızmızlanmışsınız ve bence yerden göğe kadar da haklısınız. Ayrıca burayı okuyan on bin milyon baloncuk sayısındaki insandan biriyim şu anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmen mutlu oldum şu an ;))) teşekkürler

      Sil
  2. şu çocuk kısmına da en çok ben katılıyorum.aynı benim oğlumu tarif etmişsiniz.bazen ikizler burcu olmasına bağlıyorum bu ani değişkenliğini. çoğunlukla da dumura uğratıyor velet beni :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki koç! Hani koclarin boyle gelip tosss diye carpmalari vardir ya, iste oyle yamuluyorum bazen ben de!
      Bu igrenc espriden sonra asil soylemek istedigim su; galiba hepimiz şoktan şoka suruklenerek, yamularak ve ne yapacagini bilemeyerek ilerliyoruz. Bazi cocuklar gercekten daha bir degisik, iste onlarin hem kendilerine hem analarina kolaylıklar diliyorum :) cok iyi anliyorum ;)

      Sil
  3. Aha. Igdeki muhabbeti biliyorum. Kustu sanirim bir sure tarif paylasmayacakmis. Ama emege saygi tagam miii!

    Ay bu arada yazi kisa olunca uzuldum. Ben buna giybet demem valla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Allahim, kitlelere trip atmak nedir yahu :))))
      Yaziyi da daha coook yazardim da hepsi lanet is dedikodulari. Ben bayildim artik baskalarini bari darlamayim diye kisa kestim :) fakat giybeyin tadini alinca da insanin hosuna gidiyor, galiba serinin devami gelecek ahahahha:)))

      Sil

Öcü!

İnsanların neden birbirine “öcü” gibi baktığını anlamakta zorlanıyorum. Ben de sıradan bir insan olarak bazı şeylere şaşırmaya, tanıma...